100 χρόνια Μικρά Ασία – Επετειακή Έκθεση

Κύμα

2022

Ξυλογραφία

40 x 50 εκ.

 

Το κύμα παρέσυρε την ζωή, τον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά ποτέ δεν τα έσβησε. Η θάλασσα είναι δρόμος, μνήμη,  είναι η αρχή μας.
Αφιερωμένο στους παππούδες μου, Γρηγόρη και Στρατή και στις γιαγιάδες Λίζα και Αναστασία. Δεν σας ξεχνώ ποτέ.

 

«Φεύγω απόψε το βράδυ. Δεν το ήθελα. Με ανάγκασαν να ακολουθήσω. Με αναγκάζουν να κρυφτώ. Πώς έγινε όλο αυτό; Μπορεί να καταλάβω κάποτε. Ισως μπορέσω αργότερα να ξέρω περισσότερα πράγματα και να σκεφτώ. Τώρα βλέπω μόνο σκοτάδι.Ακούω μόνο τον φόβο μου. Αφουγκράζομαι μόνο τις φωνές των ανθρώπων που η ζωή τους γύρισε ανάποδα μέσα σε μια στιγμή. Θα σας θυμάμαι,εσάς,όσους αγαπώ. Θα μου λείπετε εκεί που πάω. Θα σας πεθυμώ. Τι κρατάει ο άνθρωπος φεύγοντας από το σπίτι του,από τη ρίζα του,από αυτό που πίστεψε ότι είναι η ζωή του; Οταν φεύγει όπως εγώ κρατάει μόνο την ελπίδα.Τι είναι η ελπίδα; Πίστη ή υπεκφυγή; Κάτι που μπορεί να συμβεί ή κάτι που θέλει να πιστεύει ότι θα συμβεί για να μη χάσει το μυαλό του; Δεν ξέρω.

 

Σας χαιρετώ όλους και σας αφήνω την αγάπη μου. 


Αλέγκρα»


Ξυπόλητοι Ηρωες, Μήτσιαλη Αλεξάνδρα

Image
Image
Image
Image

Έλσα Τσιτουρίδου

Δημιουργός

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία δουλεύει ως αγιογράφος. Εισήχθη το 2017 στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Παρακολούθησε δύο χρόνια μαθήματα ζωγραφικής με διδάσκοντες τον Σ.Κουπέγκο, Β.Νομίδου, Σ.Πανουσάκη και Β.Ζωγράφο. Συνεχίζει τις σπουδές της στο εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τον Ξ. Σαχίνη και την Ρ.Φραγκουλίδου.

 

Εκθέσεις:

 

  • 2019 Bed Time Stories, OPEN ART LAB,Θεσσαλονίκη
  • 2022 etching ή αλλιώς, ETCH ING Χώρος Τέχνης,  Αθήνα
  • 2022 Oh! Captain, my Captain!, Chalkos Gallery, Θεσσαλονίκη